fbpx

Tofusill med smak av senap

Tofusill med smak av senap är ett utmärkt och smakligt påfund som är helt i tiden! Den passar perfekt till festligheter och gör julbuffén lite mer grön och inkluderande. Välj växtbaserad grädde så får du en god vegansk variant på den klassiska och populära senapssillen. Vi är nästintill säkra på att den här tofusillen kommer att imponera på gäster från samtliga generationer! Passa på att utöka buffén med fler växtbaserade alternativ som du hittar i vårt receptarkiv och på vår Instagram.

Till denna tofusill använder vi vår extra fasta 230 g tofu naturell som du kan hitta på ICA  tillverkad i Sverige, som alltid.

Du behöver:

230 g yipin tofu naturell
3 msk dijonsenap
3 msk socker
½ tsk salt
½ msk ättiksprit 12%
¼ dl vatten
¼ dl matgrädde, ex. växtbaserad
1 dl olja
1 msk dill

 

Så gör du:

1. Blanda senapen med socker, salt och ättika.

2. Tillsätt grädde, olja och vatten under omrörning. Blanda sedan ner dillen.

3. Tärna tofun, lägg den i blandningen och rör om. Låt stå i kylen över natten innan servering. Servera i en glasburk och njut!

 

Glöm inte att köpa hem:

230 g tofu naturell