fbpx

Tofusill senap

Tofusill senap har en fyllig smak av dill och dijon. Det är ett gott och smakligt påfund som är helt i tiden! Den passar perfekt till festligheter och gör buffén lite mer grön och inkluderande. Välj växtbaserad grädde så får du en god vegansk variant på den klassiska och populära senapssillen. Vi är nästintill säkra på att den här tofusillen kommer att imponera på gäster från samtliga generationer!

För extra fast konsistens på din tofusill senap rekommenderar vi vår extra fasta naturella tofu som finns i storlek 230g. Tofun är svensktillverkad och görs på ekologiska sojabönor odlade i EU.

Passa på att testa fler varianter på tofusill till buffén! Eller varför inte en god skagencheesecake eller smörgåstårta? Du hittar fler goda och högtidliga recept i vårt receptarkiv och på vår Instagram.

Du behöver:

230g yipin tofu naturell
3 msk dijonsenap
3 msk socker
½ tsk salt
½ msk ättiksprit 12%
¼ dl vatten
¼ dl matgrädde, ex. växtbaserad
1 dl olja
1 msk dill

 

Så gör du:

1. Blanda senapen med socker, salt och ättika.

2. Tillsätt grädde, olja och vatten under omrörning. Blanda sedan ner dillen.

3. Tärna tofun, lägg den i blandningen och rör om. Låt stå i kylen över natten innan servering. Servera din tofusill senap i en glasburk och njut!

 

Glöm inte att köpa hem:

230 g tofu naturell