fbpx

Tofuspett med grönsaker och grillsås

4 portioner

Tofuspett med grönsaker och grillsås – en garanti för lyckade sommarkvällar. Med krispig alspånsrökt, friterad tofu och krispiga grönsaker såsom paprika blir detta ett klockrent alternativ på grillen. Den krämiga grillsåsen med en hint av vitlök och tomat är pricken över i-et och passar utmärkt att servera till. Detta recept är 100% växtbaserat, 100% gott och samtidigt snällt för miljön.

Genom att låta mer växtbaserat ta mer plats på grillen, såsom tofu, gör du även sommarkvällarna mer inkluderande – det kan njutas av såväl veganen som allätaren. Vi är dessutom helt övertygade om att alla gäster oavsett kosthållning kommer att uppskatta detta.

Du behöver:

Tofuspett
200 g YiPin friterad tofu
230 g YiPin alspånsrökt tofu
valfria grönsaker

Grillsås
400 g YiPin silkesmjuk tofu
4 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
2 tsk lökpulver
4 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
1-2 krm gurkmeja
2 tsk agavesirap eller 2-3 tsk socker

Så gör du:

1. Mixa alla grillsåsens ingredienser till en slät sås.

2. Smaka av och tillsätt vid behov med salt, peppar och/eller agavesirap.

3. Hacka grönsaker och varva med tofu på grillspetten. Grilla till de fått färg.

4. Servera gärna med färsk potatis. Njut!

Glöm inte att köpa hem:

EKO Friterad Tofu

EKO Alspånsrökt Tofu

EKO Silkesmjuk Tofu