fbpx

Vegansk burgare med BBQ-tempeh

2 burgare

Sugen på att prova en ny spännande vegansk burgare? Denna är gjord med färdigtärnad tempeh som smaksätts och steks med BBQ-sås. Både gott, kreativt och enkelt! På nolltid har du en burgare serverad som alla kan njuta av.

Recept och bild är skapat av Berna som driver Instagramkontot @tackmennejtack. Där delar hon färglada och smakrika recept och inspiration som får vilka smaklökar som helst att dansa loss!

Men vad är tempeh? Tempeh härstammar från Indonesien och är ett ännu outforskat protein för många. Det har fått allt mer fokus i medier på senare tid och fick briljera i årets säsong av Sveriges mästerkock.

Vår tempeh görs på fermenterade sojabönor och har ett högt proteininnehåll – 20g protein per 100g! Den har ett bra tuggmotstånd med en naturell men nötaktig smak vilket gör att du kan smaksätta den hur du vill. Stek den på hög värme för att få en härligt krispig yta. Tempeh hittas på och kan tas in av Hemköp och Willys. Från och med vecka 11 är den en nyhet även hos ICA och Coop. Mer tempeh åt folket helt enkelt!

Psst! Glöm inte att också prova en annan vegansk burgare när du ändå håller på, gjord med vår färdiga BBQ-marinerade tofuburgare: Saftig tofuburgre med avokadokräm.

Du behöver:

200g yipin tempeh naturell
1 dl vegansk majonnäs
½ dl vegansk crème fraiche
rödkål
vitkål
salt och peppar
2 hamburgerbröd
växtbaserat smör/margarin
grönkål
½ dl bbqsås

 

Så gör du:

1. I en skål, blanda majonnäs och crème fraiche. Skiva röd- och vitkål i strimlor och blanda i skålen. Smaka av med salt och peppar.

2. Stek insidan av hamburgerbröden i veganskt smör. När bröden blivit krispiga, fräs grönkålen i smör på hög värme i ca 1 minut.

3. Stek tempeh i olja på medelhög värme tills den fått en gyllene färg. Sänk värmen till lägsta nivån och häll i BBQ-såsen. Blanda och låt värmas upp i någon minut.

4. Sätt ihop burgaren med grönkål, BBQ-tempeh och coleslaw. Servera med ugnsrostad sötpotatis. Njut av en god vegansk burgare! 

 

Glöm inte att köpa hem:

Tempeh naturell