Recept av Julia Thielen
45 min |4 portioner

Du behöver

  • 400 g Yipin fast tofu naturell
  • 200 g rödkål
  • 1 msk vinäger
  • ½ msk strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl lättöl eller kolsyrat vatten
  • 2 ½ dl panko
  • salt och peppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 4 dl rapsolja till fritering
  • 2 dl valfri crème fraiche eller gräddfil
  • Salsa:

  • 2 morötter
  • 1 äpple
  • salladslök
  • 5 rädisor (i säsong, apr – sep)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka dill
  • 1 msk rapsolja
  • ½ msk vinäger
  • salt och peppar
  • Tillbehör:

  • 8 tortillabröd

Tips!

Yipin fast tofu naturell finns att köpa på Mathem och Mat.se.

Så gör du

  1. Dela tofun i 1-1 ½ cm tjocka skivor, lägg dem mellan en kökshanduk och ställ en skärbräda med en tyngd ovanpå. Låt tofun vattnas ur i cirka 20 minuter, eller välj vår extra fasta tofu.
  2. Strimla rödkålen fint. Blanda 1 msk vinäger, 1 msk vatten och ½ msk socker i en skål tills det löser upp sig. Lägg i rödkålen och massera i någon minut. Låt stå i kylen i 20 minuter.
  3. Salsa: Koka morötterna. Dela upp kokt morot och äpple i mindre bitar. Skiva salladslöken, eventuellt rädisor och riv 1 vitlöksklyfta. Hacka dill. Blanda allt i en skål med 1 msk olja, ½ msk vinäger. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen medan du förbereder tofun.
  4. Vispa ihop mjöl och öl (eller kolsyrat vatten) i en skål. Blanda panko med salt och cayennepeppar på en tallrik. Dela tofun i kuber, doppa dem i smeten, vänd i pankoblandningen och lägg dem på en tallrik. Hetta upp ett tjockt lager med olja i en stekpanna och fritera några bitar i taget. Lägg på hushållspapper och låt rinna av.
  5. Blanda crème fraiche med salt, peppar, lite vinäger och hackad dill. Fyll sedan din tortilla med rödkål, salsa, tofu och crème fraiche-blandning.
  6. Servera vegansk fish taco och njuuut!

 

Med detta recept vill du ha tacofredag alla dagar i veckan, tro oss. Vår extra fasta tofu blir härligt krispig när den friteras och kan övertyga den största tofuskeptikern. Psst! Det går bra att hoppa över rädisor och använda dessa enbart under säsong, cirka april till september.

Tips! Vill du ta en genväg och laga vegansk fish taco ännu snabbare? Då behöver du inte fritera naturell tofu själv. Det går lika bra att använda vår friterade tofu och hoppa över steg 1 och 4. Då behöver du bara steka den friterade tofun i några minuter, på medelhög värme och i olja.

 

Receptet på denna grymma taco är skapat av Julia Thielen som driver Instagram @alwayshungry_blog och matbloggen alwayshungry.