fbpx

Vegansk fish tacos med friterad tofu

4 portioner

Här har du det perfekta receptet för att ta tacofredag till nästa nivå! I denna tofu tacos, eller vegansk fish taco som den också kan kallas, får du riktigt krispig tofu som har det där perfekta fraset. Dessutom är stegen till krispig tofu enkla! Allt du behöver göra är att panera tofun och fritera den i stekpanna eller kastrull. Tofun blir sedan riktigt god tillsammans med en hemmagjord salsa och dillsås i tortillabröd. Psst. Det går bra att hoppa över rädisor och använda dessa enbart under säsong, ca. april – september. Testa receptet och njut!

Tips! Vill du ta en genväg och laga din tacos ännu snabbare? Då behöver du inte fritera naturell tofu själv. Det går lika bra att använda YiPin´s 200 g tofu friterad och hoppa över steg 1 och 4. Då räcker det bara med att steka den friterade tofun i några minuter i olja.

Receptet på denna grymma tacos är skapat av Julia Thielen som driver Instagramkontot @alwayshungry_blog och matbloggen nouw.com/alwayshungry. Julia är också matinspiratör på mat.se och du hittar originalreceptet här.

Du behöver:

400 g YiPin tofu naturell
200 g rödkål
1  msk vinäger
½ msk strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl lättöl eller kolsyrat vatten
2 ½ dl panko
salt och peppar
1 krm cayennepeppar
4 dl rapsolja till fritering
2 dl valfri crème fraiche eller gräddfil
 
 
Salsa: 
2 morötter
1 äpple
salladslök
5 rädisor (om i säsong, apr – sep)
1 vitlöksklyfta
1 kruka dill
1 msk rapsolja
½ msk vinäger
salt och peppar
 
Tillbehör:
8 tortillabröd

 

Så gör du:

1. Dela tofun i 1-1 ½ cm tjocka skivor, lägg dem mellan en kökshanduk och ställ en skärbräda med en tyngd ovanpå. Låt tofun vattnas ur i ca. 10-15 minuter. Tips! Om du använder 2 x YiPin 230 g tofu naturell som är extra fast kan du hoppa över detta steg.

2. Strimla rödkålen fint. Blanda 1 msk vinäger, 1 msk vatten och ½ msk socker i en skål tills det löser upp sig. Lägg i rödkålen och massera i någon minut. Låt stå i kylen i 20 min.

3. Salsa: Koka morötterna. Dela upp kokt morot och äpple i mindre bitar. Skiva salladslöken, eventuellt rädisor och riv 1 vitlöksklyfta. Hacka dill. Blanda allt i en skål med 1 msk olja, ½ msk vinäger. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen medan du förbereder tofun.

4. Vispa ihop mjöl och öl (eller kolsyrat vatten) i en skål. Blanda panko med salt och cayennepeppar på en tallrik. Dela tofun i kuber, doppa dem i smeten, vänd i pankoblandningen och lägg dem på en tallrik. Hetta upp ett tjockt lager med olja i en stekpanna och fritera några bitar i taget. Lägg på hushållspapper och låt rinna av.

5. Blanda crème fraiche med salt, peppar, lite vinäger och hackad dill. Fyll sedan din tortilla med rödkål, salsa, tofu och crème fraiche-blandning.

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO tofu naturell