fbpx

Vegansk jordgubbscheesecake med vit choklad

4 portioner

Vegansk jordgubbscheesecake med vit choklad: en härlig sommar i dessertform! Detta är en klockren efterrätt för sommarens festligheter, och inte minst för midsommar. En god botten gjord av digestive och en magiskt krämig fyllning med vit choklad med en hint av citron. Sist men inte minst: en fyllig jordgubbssås toppad med färska jordgubbar och mynta. Du serverar och lagar den delvis i glas, helt utan ugn. Vi är övertygade om att en vegansk jordgubbscheesecake kommer gå hem hos hela familjen i sommar! 

Den hemliga ingrediensen? Silkestofu! Det är en extra mjuk tofu som blir len och slät om den vispas eller mixas. Silkestofu är perfekt för att få bakverk och desserter riktigt krämiga och saftiga, och fungera också bra som äggersättning. 

Hitta fler förtrollande goda och somriga recept på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv.

Du behöver:

Fyllning:
200g yipin tofu silkesmjuk ( ½ förp)
1 dl socker
100g växtbaserad färskost
1 msk citronjuice
zest från ½ citron
1 ½ dl växtbaserad grädde
1 nypa vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
100g vit choklad (t.ex. växtbaserad)

Jordgubbssås
3 dl jordgubbar
1 dl vatten
1 msk socker
zest från ½ lime
1 nypa vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker

Digestivebotten
8 st digestivekex
4 msk margarin

Så gör du:

1. I en kastrull på medelhög värme, koka ihop jordgubbar, vatten, socker, limezest och vaniljpulver. Låt koka tills jordgubbssåsen tjocknat och placera sedan i kylen.
 
2. Mixa silkestofu, färskost, citronjuice, citronzest och socker pösigt. Vispa grädde och vaniljpulver fluffig i en bunke för sig. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda samman allt och placera i kylen.
 
3. Smält margarin och krossa digestivekexen. Blanda ihop. I fyra serveringsglas, placera först ett lager av digestive, och sedan fyllning. Placera i kylen i ca. 30 min.
 
4. Toppa sedan med ett lager jordgubbssås och färska jordgubbar. Servera och njut av en somrig vegansk jordgubbscheesecake!

Glöm inte att köpa hem:

Tofu silkesmjuk