fbpx

Vegansk jordgubbstårta

Nu är du redo för sommarens festligheter! Vegansk jordgubbstårta med vit choklad är en växtbaserad variant av en klassisk jordgubbstårta. Den har en krämig fyllning med smak av vit choklad och är perfekt att bjuda på i midsommar eller andra somriga kalas.

Fyllningen blir härligt krämig tack vare den hemliga ingrediensen silkestofu. Silkestofun mixas och blandas samman med smält vit choklad vilket ger tårtan det där lilla extra. En vegansk jordgubbstårta är också enkel att göra – baka en egen tårtbotten eller använd en färdig. Om du vill ha en vegansk variant kan du däremot behöva baka en egen, då en färdig kan vara svår att hitta i butik. Prova till exempel något av recepten hos fridasvegobak.se.

Toppa din sommartårta med färska svenska jordgubbar och låt hela sällskapet njuta.

Hitta fler förtrollande goda och somriga recept på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv.

Du behöver:

400g yipin tofu silkesmjuk
200g vit choklad
valfri tårtbotten (t.ex. recept från Fridasvegobak)
3 dl växtbaserad grädde
2 dl jordgubbssylt
1 L färska jordgubbar

Så gör du:

1. Smält chokladen i ett vattenbad.

2. Lägg silkestofun i en skål och vispa med en elvisp till en slät konsistens. Häll i den smälta chokladen och fortsätt vispa.

Att mixa i en matberedare eller blender går också bra och ger ett lite slätare resultat.

3. Låt stå i kylskåpet ett par timmar.

4. Varva tårtbotten, grädde, sylt och chokladfyllningen. Toppa med jordgubbar och bjud på en sagolikt god vegansk jordgubbstårta!

Glöm inte att köpa hem:

Tofu silkesmjuk