fbpx

Vegansk kladdkaka

8–10 bitar

Jakten på en perfekt vegansk kladdkaka slutar här! Denna kladdkakan är både enkel att baka, fantastiskt god och riktigt kladdig – precis som den ska vara! Vi är övertygade om att den kommer gå hem hos hela sällskapet och göra fikat till en succé!

Silkestofu är grunden i detta recept, vilket är en extra mjuk tofu som blir len och slät om den vispas eller mixas. Silkestofu är perfekt för att få bakverk och desserter riktigt krämiga och saftiga, och fungera också bra som äggersättning. Prova gärna andra bakverk och desserter med silkestofu. Du hittar fler recept och inspiration i vårt receptarkiv, samt på vår Instagram.

Du behöver:

400 g YiPin tofu silkesmjuk
2 dl socker
1 knivsudd vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g valfritt smör
100 g mörk choklad 70%
1 dl kakao
1 – 1 ½ dl vetemjöl
ströbröd
 
 
 
 
 
 
Tillbehör: 
florsocker
valfri grädde
färska hallon
citronmeliss

 

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Vispa tofu silkesmjuk i en bunke tills den är slät. Tillsätt socker, vaniljpulver och salt. Rör om.

3. Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme.

4. Rör ner smör- och chokladblandningen i bunken. Rör till sist ner kakaon och mjölet, rör om tills du får en slät smet.

5. Smörj och bröa en form (ca 24 cm i diameter) och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min, beroende på hur kladdig du vill att den ska bli. Servera vegansk kladdkaka med grädde och färska hallon, toppa med citronmeliss och njut!

 

Glöm inte att köpa hem:

Tofu silkesmjuk