fbpx

Vegansk omelett

2 stycken

Vegansk omelett – en riktig höjdare för en växtbaserad och klimatsmart frukost, lunch eller brunch! Den är gjord på ekologisk tofu och är det perfekta alternativet till en traditionell omelett, serverad med en god vitlökssås. Detta recept är perfekt för dig som vill undvika ägg i din kost, testa något nytt eller kanske imponera på en vän.

Du behöver inte ägg för att kunna njuta av en riktigt god omelett. Tips: stek lite av YiPin’s alspånsrökta tofu och lägg i omeletten, eller servera vid sidan av. 

Du behöver:

Omelett
400 g YiPin Naturell Tofu
400 g YiPin Silkesmjuk Tofu
1 purjolök
4 msk hackad gräslök
200 g plommontomater
0,75 dl sojagrädde
0,5 dl kikärtsmjöl
1 tsk kala namak (svart salt)
örtsalt
svartpeppar

Vitlökssås
1 dl havrefraiche
2 msk havregrädde
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
svartpeppar

 

Så gör du:

1. Hacka purjolök och gräslök och skiva tomaterna.

2. Mixa silkestofu, kikärtsmjöl, svart salt och sojagrädde i en matberedare.

3. Mosa den hårda tofun med gaffel och vänd ned i blandningen.

4. Tillsätt purjolök och gräslök. Smaka av med örtsalt och svart peppar.

5. Häll hälften av smeten i en uppvärmd stekpanna med olja och lägg på tomatbitarna. Stek på medelvärme i 10-12 minuter. Vänd och stek i några minuter på andra sidan.

6. Vitlökssås: Pressa vitlöksklyftan i en skål och blanda med övriga ingredienser. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och svartpeppar.

7. Servera och toppa med färsk gräslök och vitlökssås.

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO Naturell Tofu

EKO Silkesmjuk Tofu