Recept av Yipin
15 min |2-3 portioner

Du behöver

  • Omelett

  • 400 g Yipin fast tofu naturell
  • 400 g Yipin silkesmjuk tofu
  • 1 purjolök
  • 4 msk hackad gräslök
  • 200 g plommontomater
  • ¾ dl sojagrädde
  • ½ dl kikärtsmjöl
  • 1 tsk kala namak (svart salt)
  • örtsalt
  • svartpeppar
  • Örtsås

  • 2 dl havrefraiche
  • 1 msk vegansk majonnäs
  • 1 dl hackade färska örter, t ex gräslök, basilika och persilja
  • 1 krm salt
  • svartpeppar

Tips!

Yipin fast tofu naturell och Yipin silkesmjuk tofu finns att köpa på Mathem och Mat.se.

Så gör du

  1. Hacka purjolök och gräslök och skiva tomaterna.
  2. Mixa silkestofu, kikärtsmjöl, svart salt och sojagrädde i en matberedare.
  3. Mosa den fasta tofun med en gaffel och vänd ned i blandningen.
  4. Tillsätt purjolök och gräslök. Smaka av med örtsalt och svartpeppar.
  5. Häll hälften av smeten i en uppvärmd stekpanna med olja och lägg på tomatbitarna. Stek på medelvärme i 10-12 minuter. Vänd och stek i några minuter på andra sidan.
  6. Vitlökssås: Pressa vitlöksklyftan i en skål och blanda med övriga ingredienser. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och svartpeppar.
  7. Servera och toppa med färsk gräslök och vitlökssås. Voilà; du har nu lagat en vegansk omelett!

 

Tips! Stek lite av Yipin alspånsrökt tofu och lägg i omeletten, eller servera vid sidan av.