Vegansk pad thai med friterad tofu
2 portioner
Pad thai är en klassisk thailändsk rätt som är mycket omtyckt här i Sverige, och med all rätt! Detta är en supergod vegansk pad thai med friterad tofu som för smaklökarna till Thailand. Dessutom är den lättlagad och kräver lite tid vid spisen, vilket är helt perfekt när du vill ha en lyxig middag serverad inom 30 minuter. Tofun är färdigfriterad, vilket betyder att det krävs minimal förberedelse.
Pad thai är en rätt som går att variera på många sätt, i många fall är det just tofu som har en central plats i maträtten. Ägg är klassiskt att ha i, men det går minst lika bra utan för att få den riktigt god och vegansk. Om du har möjlighet att köpa in tamarindpasta kommer du närmare den autentiska pad thai-smaken, men självklart blir det gott utan också! Tamarindpasta kommer från en frukt som är syrlig i smaken och går att hitta i matvarubutiker med stort sortiment, eller orientaliska och asiatiska butiker.
Tofu friterad passar perfekt i såväl grytor, sallader som wok. Den är en höjdare på att dra till sig smaker – ju längre du låter den ligga i grytan och gotta sig, desto djupare smak får den. Gillar du när din tofu är riktigt krispig? Stek den ordentligt i matfett/olja så att den får en mörkt gyllenbrun yta. Se till att prova våra andra recept med friterad tofu som du hittar i vårt receptarkiv.
Du behöver:
© YIPIN 2020. ALL RIGHTS RESERVED.