fbpx

Vegansk pad thai med friterad tofu

2 portioner

Pad thai är en klassisk thailändsk rätt som är mycket omtyckt här i Sverige, och med all rätt! Detta är en supergod vegansk pad thai med friterad tofu som för smaklökarna till Thailand. Dessutom är den lättlagad och kräver lite tid vid spisen, vilket är helt perfekt när du vill ha en lyxig middag serverad inom 30 minuter. Tofun är färdigfriterad, vilket betyder att det krävs minimal förberedelse. Det enda du behöver göra med tofun är att steka den för att addera extra krisp till din pad thai. Hur enkelt som helst!

Pad thai är en rätt som går att variera på många sätt, i många fall är det just tofu som har en central plats i maträtten. Ägg är klassiskt att ha i, men det går minst lika bra utan för att få den riktigt god och vegansk. Om du har möjlighet att köpa in tamarindpasta kommer du närmare den autentiska pad thai-smaken, men självklart blir det gott utan också! Tamarindpasta kommer från en frukt som är syrlig i smaken och går att hitta i matvarubutiker med stort sortiment, eller orientaliska och asiatiska butiker.

YiPin´s tofu friterad passar perfekt i såväl grytor, sallader som wok. Den är en höjdare på att dra till sig smaker – ju längre du låter den ligga i grytan och gotta sig, desto djupare smak får den. Gillar du när din tofu är riktigt krispig? Stek den ordentligt i matfett/olja så att den får en mörkt gyllenbrun yta. Se till att prova våra andra recept med friterad tofu som du hittar i vårt receptarkiv.

Du behöver:

200 g YiPin tofu friterad
1 paket risnudlar
2 vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
1 msk japansk soja
1/2 msk socker
1 msk olja
2 msk vatten
juice från 1 lime
ev. 1 msk tamarindpasta
2 morötter
1 röd chili
 
Tillbehör: 
osaltade jordnötter, hackade
koriander

 

1. Koka eller lägg nudlar i blöt enligt anvisningar på förpackningen.
 
2. I en skål, blanda ihop pressade vitlöksklyftor med ingefära, soja, socker, olja, vatten, limejuice och ev. tamarindpasta.
 
3. Hacka morötter fint och hetta upp en stekpanna med lite olja. Stek morötterna tills de mjuknat något, samtidigt som du steker tofun krispig och gyllene.
 
4. Hacka jordnötter och chili. Tillsätt chili och vitlöksblandningen i stekpannan.
 
5. Häll över kokta nudlar i stekpannan och rör om. Servera vegansk pad thai med hackade jordnötter och färsk koriander!

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO Tofu Friterad