fbpx

Vegansk pasta pesto med örtmarinerad tofu

2 portioner

Pastaälskare, se hit! Vi tror att denna pastan kan få er att bli ännu mer fast i pastavärlden. Detta är en vegansk pasta pesto med örtmarinerad tofu som är vansinnigt god för att vara så enkel. Bara tänk dig kombinationen av krämig pesto, krispigt stekt örtmarinerad tofu och pasta al dente – himmelskt, eller hur? Peston är baserad på solrosfrön, vilket gör den både pris- och studentvänlig. Tips! Tofun får en perfekt krispig yta när den delas i mindre bitar och steks gyllene. 

Vår nyhet tofu örtmarinerad är ekologisk och lanserades under våren 2020. Den är riktigt bra i italienska rätter då den har en fyllig smak av basilika och timjan – dessutom svensktillverkad i Vallentuna, som alltid. Du hittar den hos ICA, Hemköp och Willys. 

Receptet gör du helt växtbaserat genom att välja en vegansk variant på parmesan och creme fraiche. Testa och njut!

Du behöver:

230 g YiPin tofu örtmarinerad
1 kruka basilika
¾ dl solrosfrön
½ dl valfri parmesan
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja
½ dl valfri creme fraiche
100 g körsbärstomater
salt och peppar

Tillbehör:
pasta
färsk basilika
valfri riven parmesan

 

Så gör du:

1. Mixa basilika, solrosfrön, parmesan, vitlök, olja och creme fraiche till en krämig pesto.

2. Tärna tofun i 1 cm tjocka kuber. Värm upp en panna med olja och stek tofun krispig.

3. Blanda peston med kokt pasta. Dela körsbärstomater och rör ned i pastan tillsammans med tofun. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera vegansk pasta pesto med färsk basilika och riven parmesan. Mums!

 

Glöm inte att köpa hem:

Tofu örtmarinerad