fbpx

Vegansk pastagratäng med örtmarinerad tofu 

6 portioner

Om du bara fick äta en grej för resten av livet… då blir svaret pasta, eller hur? Detta recept på vegansk pastagratäng är värd stående ovationer. Den är krämig, ostig, smakrik och krispig på samma gång! Krispet får du av den örtmarinerade tofun som steks innan den läggs i gratängen. Prova denna pastagratäng snarast, du kommer inte ångra dig!

Tips! Tofun får en härligt krispig yta när den skivas tunt. Vår nyhet tofu örtmarinerad är ekologisk och lanserades under våren 2020. Den är riktigt bra i italienska rätter då den har en fyllig smak av basilika och timjan – dessutom svensktillverkad i Vallentuna, som alltid. 

Hitta fler förtrollande goda recept på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv

Du behöver:

230 g yipin tofu örtmarinerad
400 g penne pasta
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
2 dl växtbaserad mjölk
1 Vitlöksklyfta
1 dl hackade soltorkade tomater
salt och peppar
2 dl valfri riven ost, tex växtbaserad
ev. valfri mozzarella

Tillbehör:
färsk basilika

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 180°C.

2. Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen. Under tiden, skär tofun i tunna kvadrater. Värm på en stekpanna med olja och stek tofun på medelhög värme tills den fått yta.

3. När pastan kokat klart, häll av pastavattnet. I kastrullen, tillsätt matlagningsgrädde, mjölk, vitlök, soltorkade tomater samt salt och peppar. Vänd till sist ner hälften av osten och rör om i några minuter på medelhög värme på spisen.

4. Blanda i ¾ av den stekta tofun i pastan och häll ned allt i en ugnsfast form. Toppa med resten av osten och tofun. Valfritt: toppa även med några skivor mozzarella. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.

5. Servera vegansk pastagratäng direkt och toppa med färsk basilika!

Glöm inte att köpa hem:

Tofu örtmarinerad