fbpx

Vegansk pastasallad med örtmarinerad tofu

4 portioner

Bästa picknickmaten går till… pastasallad! Med krispig örtmarinerad tofu tar du den annars tråkiga pastasalladen till något alldeles extra. Detta är en riktigt god och fräsch sommarsallad som lagas på mindre än 15 minuter. 

Tofun steker du enkelt krispig, men det går också bra att äta den kall precis som den är. Med örtmarinerad tofu är du garanterad ljuvlig smak av basilika, timjan och vitlök. Du hittar den hos ICA, Hemköp och Willys. 

Hitta fler förtrollande goda recept på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv.

Du behöver:

230g yipin tofu örtmarinerad
3 dl torr pasta
matfett
65g machésallad
2 dl körsbärstomater
½ rödlök
2 avokado
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
citronpeppar och salt

Så gör du:

1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

2. Dela tofun i små kuber och stek i lite matfett på medelhög–hög värme tills alla sidor fått en gyllene yta.

3. Hacka och dela grönsakerna. När pastan och tofun är klar, häll allt samman i en skål.

4. Blanda olivolja, vinäger, citronpeppar och salt och ringla över salladen. Ta med vegansk pastasallad på picknick eller ät direkt. Mums!

Glöm inte att köpa hem:

Tofu örtmarinerad