fbpx

Vegansk pyttipanna med alspånsrökt tofu

2–3 portioner

Vad ska du laga ikväll? Här har du svaret! Detta är en riktigt god vegansk pyttipanna med alspånsrökt tofu – en modern och klimatsmart twist på traditionell husmanskost. Oddsen är höga att detta blir ditt nya favoritrecept på den traditionella svenska maträtten!

Detta recept på vegansk pyttipanna är lätt att laga och tar endast 15 min. Klockren vardagsmat för de dagar som du vill spendera mindre tid i köket helt enkelt – men samtidigt servera något riktigt gott och familjärt som både vuxna och barn kommer uppskatta.

Psst! Den alspånsrökta tofun är en klar vinnare i den här rätten och är extra god när den steks krispig och gyllene. Den har ett riktigt bra tuggmotstånd och ger pyttipannan lite rökig smak. YiPin alspånsrökt tofu kan hittas på och tas in av ICA, Hemköp, Coop och Willys. 

Du behöver:

230 g YiPin tofu alspånsrökt
300 g kokt potatis
½ gul lök
½ zucchini
1 morot
1 msk rapsolja
skivade rödbetor
färsk persilja

 

Så gör du:

1. Tärna alspånsrökt tofu, potatis, zucchini, morot och lök i små kuber.

2. Stek i olja tills de fått en fin yta. Smaka av med salt och peppar.

3. Servera med skivad rödbeta och färsk persilja.

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO Alspånsrökt Tofu