fbpx

Vegansk pyttipanna med tempeh

2–3 portioner

Visste du att pyttipanna kan göras på mängder av sätt och bli en riktig trendsetter? Det är sant! Ge den en modern och klimatsmart twist och gör en riktigt smaskig vegansk pyttipanna med tempeh. Köttet kan enkelt bytas ut i den traditionella rätten och vi vill påstå att den tempeh är det perfekta substitutet. Med detta recept har du en vegansk pyttipanna serverad på bara 15 minuter. En utmärkt vardagsräddare som hela familjen kan uppskatta helt enkelt!

200 g tempeh naturell är svensktillverkad och närproducerad precis som övrigt sortiment hos oss på tofufabriken YiPin. Den är gjord på fermenterade sojabönor och har ett högt proteininnehåll – ca 20 g protein per portion! Den har också ett bra tuggmotstånd och blir extra krispig när den steks gyllene. Tempeh naturell kan hittas på och tas in av Hemköp och Willys.

Sugen på att prova en annan variant av pyttipanna? Kolla då in vårt recept på vegansk pyttipanna med alspånsrökt tofu!

Du behöver:

200 g YiPin tempeh naturell
300 g kokt potatis
½ gul lök
½ zucchini
1 morot
1 msk rapsolja
skivade rödbetor
färsk persilja

 

Så gör du:

1. Tärna potatis, zucchini, morot och lök i små kuber.

2. Stek i olja tillsammans med tempeh tills de fått en fin yta. Smaka av med salt och peppar.

3. Servera vegansk pyttipanna med skivad rödbeta och färsk persilja.

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO Tempeh naturell