fbpx

Vegansk pyttipanna med tempeh

2–3 portioner

Visste du att pyttipanna kan göras på mängder av sätt och bli en riktig trendsetter? Det är sant! Ge den en modern och klimatsmart twist och gör en riktigt smaskig vegansk pyttipanna med tempeh. Köttet kan enkelt bytas ut i den traditionella rätten och vi vill påstå att den tempeh är det perfekta substitutet. Med detta recept har du en vegansk pyttipanna serverad på bara 15 minuter. En utmärkt vardagsräddare som hela familjen kan uppskatta helt enkelt!

Så vad är tempeh? Tempeh härstammar från Indonesien och är ett ännu outforskat protein för många. Det har fått allt mer fokus i medier på senare tid och fick briljera i årets säsong av Sveriges mästerkock.

Vår tempeh görs på fermenterade sojabönor och har ett högt proteininnehåll – 20g protein per 100g! Tempeh har ett bra tuggmotstånd med en naturell men nötaktig smak vilket gör att du kan smaksätta den hur du vill. Tempeh hittas på och kan tas in av ICA, Coop, Hemköp och Willys. Från och med vecka 11 är den en nyhet även hos ICA. Mer tempeh åt folket helt enkelt!

Hitta fler förtrollande goda recept på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv

Du behöver:

200 g yipin tempeh naturell
300 g kokt potatis
½ gul lök
½ zucchini
1 morot
1 msk rapsolja
skivade rödbetor
färsk persilja

 

Så gör du:

1. Tärna potatis, zucchini, morot och lök i små kuber.

2. Stek i olja tillsammans med tempeh tills de fått en fin yta. Smaka av med salt och peppar.

3. Servera vegansk pyttipanna med skivad rödbeta och färsk persilja.

 

Glöm inte att köpa hem:

Tempeh naturell