fbpx

Vegansk skagencheesecake 

6-8 bitar

Låt festligheterna börja! Med en vegansk skagencheesecake tar du buffén till riktigt goda nivåer. Det är ett måste till festligheter och kalas som dessutom är 100% växtbaserad! Det är en lyxig och matig cheesecake med en krämig fyllning av vegansk färskost, dill, citron, rödlök och tångrom. Bitarna av mångas favorit alspånsrökt tofu gör den extra god, med en smak som kan liknas vid rökt lax eller skinka.

Denna cheesecake passar utmärkt på buffén i påsk och midsommar och andra festligheter som kan njutas av såväl veganen som allätaren. Dessutom är en vegansk skagencheesecake snäll mot miljön och kan göra buffén lite mer grön!

Låt dig inspireras av fler goda och högtidliga recept i vårt receptarkiv och på vår Instagram.

Du behöver:

Botten
200 g kavring
75 g växtbaserat smör

Fyllning
230 g yipin tofu alspånsrökt
400 g vegansk cream cheese
80 g tångrom
1 st rödlök (finhackad)
1 citron (zest + saft)
1 kruka färsk dill
salt

 

Tips! För en enklare cheesecake, använd vår färdiga tofuröra skagen som fyllning.

 

Så gör du:

1. Smält smöret och mixa kavring. Blanda sedan smör och kavring. Tryck ut kavringen i botten av en form med avtagbara kanter. Låt den stå i kylen medan du gör skagenröran.

2. Skär den alspånsrökta tofun i småkuber och hacka dill och lägg i en skål. Blanda i cream cheese, tångrom, rödlök, citronzest och citronsaft i skålen. Smaka av med salt.

3. Ta fram botten från kylskåpet och fyll den med skagenröran.

4. Låt stå i kylen 2-3 timmar före servering. Dekorera med tärnad alspånsrökt tofu, dill och tångkaviar. Njut av en magiskt god vegansk skagencheesecake!

 

Glöm inte att köpa hem:

tofu alspånsrökt