fbpx

Vegansk skagensallad

2 portioner

Vegansk skagensallad med tofuröra skagen! Detta är en riktigt enkel, snabb och god sallad perfekt för varmare dagar, eller när du vill ha en lunch serverad på ett kick! YiPins tofuröra skagen utgör basen och är en festlig klassiker i vegansk tappning. Den är baserad på en krämig vegansk majonnäs och innehåller räkliknande tofubitar, tångkaviar och dill. Röran passar utmärkt i en sallad, här tillsammans med citron och rödlök, och kan varieras på mängder av sätt – byt ut eller lägg till grönsaker utifrån eget tycke. Servera exempelvis på en picknick ute i solen!

Du behöver:

1 burk YiPin tofuröra skagen
2 dl bulgur
1 romansallad
1/2 gurka
150 g körsbärstomater
1/2 citron
1/2 rödlök
salt och svartpeppar

Så gör du:

1. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen.

2. Skär citronen i fyra klyftor. Spara två citronklyftor till servering och pressa ned resten på bulgurn.

3. Skiva gurka, körsbärstomater och rödlök.

4. Lägg bulgur, grönsaker, romansallad, citronklyftor och tofuröra skagen i en skål. Smaka av med salt och peppar.

5. Servera och njut!

 

Glöm inte att köpa hem:

Tofuröra Skagen