fbpx

Vegansk skärgårdssill

Vegansk skärgårdssill banar väg för succé i midsommar och andra festligheter! Den är härligt krämig med fräscha toner av dill och citron. Dessutom är den förvånansvärt enkel att göra. Med en vegansk skärgårdssill kan du göra buffén både grönare och mer inkluderande. Detta recept är nämligen en växtbaserad och modern variant av den klassiska skärgårdssillen. Prova och låt hela sällskapet njuta! 

För extra fast konsistens på din tofusill rekommenderar vi vår extra fasta naturella tofu som finns i storlek 230g. Tofun är svensktillverkad och görs på ekologiska sojabönor odlade i EU.

Passa på att testa fler varianter på tofusill till buffén! Eller varför inte en god skagencheesecake eller smörgåstårta? Du hittar fler goda och högtidliga recept i vårt receptarkiv och på vår Instagram.

Du behöver:

230g yipin tofu naturell
1 ½ dl iFraiche
¾ dl vegansk majonnäs
2 tsk citronsaft
2 msk vegiar
3 msk tångrom
1 tsk citronzest
salt
peppar
½ dl dill
¼ dl gräslök

 

Så gör du:

1. Blanda samtliga ingredienser i en skål eller glasburk.

2. Tärna tofun, lägg den i blandningen och rör om.

3. Låt stå i kylen under natten innan servering. Servera vegansk skärgårdssill i en glasburk och njut!

 

Glöm inte att köpa hem:

230g tofu naturell (extra fast)