fbpx

Vegansk smörgåstårta

4 portioner

En festlig favorit! Här har du en vegansk smörgåstårta som är en underbart god variant av den svenska klassikern. Med en krämig fyllning av vegansk skagen och vår fylliga alspånsrökta tofu banar den väg för succé för alla typer av festligheter. Det bästa av allt? Enbart fåtal ingredienser behövs och den är förvånansvärt enkel att göra. Dekorera den som du vill, till exempel med gurkskivor, dill, citron och tångrom. Vi kan nästan lova att alla vid matbordet kommer att bli imponerade!

Söker du efter fler goda och växtbaserade recept till högtid och fest? Du hittar dem i vårt receptarkiv och på vår Instagram. Mums!

Du behöver:

200g yipin tofuröra skagen
230g yipin tofu alspånsrökt
12 skivor formfranska
100g vegansk färskost
1 dl vegansk majonnäs
1 ½ dl vispbar sojagrädde

Dekor
gurka
tångkaviar
färsk dill
alspånsrökt tofu eller tofuröra skagen

 

Så gör du:

1. Stansa ut cirklar i formfranskan med ett glas eller en form, eller skär bort kanterna om du vill ha dem fyrkantiga.

2. Hacka alspånsrökt tofu i småbitar, ca 5 x 5 mm, och blanda dem med färskosten. Bred på blandningen på fyra av de utstansade bröden. Lägg på en skiva bröd till.

3. Bred ut tofuröra skagen på det andra lagret och täck med ytterligare en brödskiva.

4. Vispa grädden hårt och blanda med majonnäsen.

5. Täck hela bakelserna med majonnäsblandningen, både på sidorna och toppen.

6. Dekorera med t.ex. gurka, tångkaviar, alspånsrökt tofu och dill eller ett extra lager med skagenröra. Servera vegansk smörgåstårta på studenten, midsommar eller andra festligheter!

 

Glöm inte att köpa hem:

230 g tofu alspånsrökt

Tofuröra Skagen