fbpx

Vegansk smörgåstårta

4 portioner

Vegansk smörgåstårta med Tofuröra Skagen och Alspånsrökt tofu – en helt underbar och 100% växtbaserad variant av den svenska klassikern. Vill du servera en riktigt god smörgåstårta på kalaset eller festligheterna, som alla gäster kan få njuta av? Då är detta receptet för dig. Vi kan nästan lova att alla vid matbordet kommer att bli imponerade – såväl veganen som allätaren!

Du behöver:

200 g YiPin Tofuröra Skagen
YiPin Alspånsrökt Tofu
12 skivor formfranska
100 g vegansk färskost
100 g vegansk skinka
1 dl vegansk majonnäs
1,5 dl vispbar sojagrädde
Dekor
gurka
tångkaviar
färsk dill

Så gör du:

1. Stansa ut cirklar i formfranskan med ett glas eller en form, eller skär bort kanterna om du vill ha dem fyrkantiga.

2. Hacka alspånsrökt tofu i småbitar, ca 5 x 5 mm, och blanda dem med färskosten. Bred på blandningen på fyra av de utstansade bröden. Lägg på en skiva bröd till.

4. Bred ut tofuröra skagen på det andra lagret och täck med ytterligare en brödskiva.

5. Vispa grädden hårt och blanda med majonnäsen.

6. Täck hela bakelserna med majonnäsblandningen, både på sidorna och toppen.

7. Dekorera med t.ex. gurka, tångkaviar, alspånsrökt tofu och dill eller ett extra lager med skagenröra.

Glöm inte att köpa hem:

EKO Alspånsrökt Tofu 

Tofuröra Skagen