fbpx

Veganska amerikanska pannkakor

16–20 st  /  4–5 portioner

Frukosten och brunchen är räddad! Om du serverar veganska amerikanska pannkakor kan vi garantera en succé med dansande smaklökar. Pannkakorna har den perfekta fluffiga konsistensen och håller ihop riktigt bra under stekning, trots att de inte innehåller ägg! Med en hint av vaniljsmak är de suveräna att servera med söta tillbehör, såsom bär och sirap.

Tofu i pannkakor? Javisst, det är en riktigt bra idé faktiskt. Med silkestofu tar du dina veganska amerikanska pannkakor och plättar till en högre nivå – och dessutom tillför du extra protein! Silkestofun ger den perfekta fluffiga konsistensen i pannkakorna. Mums!

Silkestofu är en extra mjuk tofu som blir len och slät om den vispas eller mixas. Det är perfekt för att få bakverk och desserter riktigt krämiga, fluffiga och saftiga, och fungera också bra som äggersättning.

Hitta fler förtrollande goda recept på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv.

Du behöver:

400 g yipin tofu silkesmjuk
2 dl växtbaserad mjölk
1 msk agavesirap/lönnsirap
1 msk citronjuice
2 msk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
ev 3-4 droppar bittermandelarom
matfett (till stekning)

 

Tillbehör:
bär
sirap

 

Så gör du:

1. Mixa silkestofun fluffig i ca 30 sekunder i en matberedare, eller i en bunke i några minuter med elvisp. Blanda sedan i alla övriga blöta ingredienser och sist de torra ingredienserna.

2. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme med en klick matfett. Häll i smeten så pannkakorna blir likt plättar i storleken. Vänd på pannkakorna när de börjar bubbla.

3. Servera dina veganska amerikanska pannkakor med färska bär och sirap. Njut!

 

Glöm inte att köpa hem:

Tofu silkesmjuk