fbpx

Veganska fiskpinnar på tofu

2 portioner

Veganska fiskpinnar, tofupinnar eller fisk-ish-pinnar – kalla det vad du vill! Detta är en klockren variant på traditionella fiskpinnar, men helt växtbaserad. Om du vill laga mer växtbaserat, låta fisken vara ifred eller bara äta något riktigt gott så har du kommit rätt. Vi är övertygade om att dessa veganska fiskpinnar kommer gå hem hos hela familjen. Enkel och god husmanskost med en twist!

230 g YiPin tofu naturell hittar du på ICA. Den är extra fast och därför fastare än många andra varianter på naturell tofu, vilket gör att pressning av tofun är mindre viktig. Du kan alltså börja tillaga den direkt och spara massa tid! 

Du behöver:

230 g YiPin tofu naturell
1 ½ msk sojasås
saft från ½ citron
½ dl vetemjöl
½ dl vatten
1 dl panko eller ströbröd
rapsolja till stekning

Tillbehör
gröna ärter
remouladsås
potatismos

Psst. För att göra receptet helt veganskt – välj veganska ingredienser till din remouladsås och potatismos.

 

Så gör du:

1. Skär tofubitarna i fiskpinnetjocka stavar. Lägg dem i en form tillsammans med sojasås och citron. Vänd runt och låt marinera i ca 15 minuter.

2. Vispa ihop vetemjöl och vatten. Vänd tofupinnarna i smeten och sedan i panko/ströbröd.

3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofubitarna gyllenbruna. 

4. Servera med gröna ärter, remouladsås och potatismos.

 

Glöm inte att köpa hem:

230 g eko tofu naturell