fbpx

Veganska spett med tempeh och jordnötssås

2 portioner

Are you tempehted yet? Självklart är du det! Titta bara på de här magiska tempeh satayspetten med en magiskt god jordnötssås. Dessa veganska spett är en riktig hit kan vi lova, både i stekpanna och på grillen! Vill du göra maträtten ännu mer lättlagad? Hoppa över spetten och tillaga tempehn som den är. Servera med dina favoritgrönsaker och sallad, eller till exempel ris och ångad pak choi. Mums.

Så vad är tempeh? Tempeh härstammar från Indonesien och är ett ännu outforskat protein för många. Det har fått allt mer fokus i medier på senare tid och fick briljera i årets säsong av Sveriges mästerkock.

Vår tempeh görs på fermenterade sojabönor och har ett högt proteininnehåll – 20g protein per 100g! Tempeh har ett bra tuggmotstånd med en naturell men nötaktig smak vilket gör att du kan smaksätta den hur du vill. Tempeh hittas på och kan tas in av ICA, Coop, Hemköp och Willys. Från och med vecka 11 är den en nyhet även hos ICA. Mer tempeh åt folket helt enkelt!

Hitta fler förtrollande goda recept på vår Instagram @yipin.se, samt i vårt receptarkiv. Prova till exempel Asiatisk tacos med tempeh, mango och avokado!

Du behöver:

200 g yipin tempeh naturell
½ dl kokosmjölk
2 msk jordnötssmör
2 msk sweet chili sås
1 tsk limejuice
några droppar sesamolja
1 nypa havssalt
1 nypa chiliflakes

Förslag på tillbehör
ångad pak choi
lime
ris

 

Så gör du:

1. Blanda ihop ingredienserna till jordnötssåsen (allt utom tempeh).

2. Steka: Stek tempeh på medelhög värme så den får yta. Sänk värmen något, pensla över lite av jordnötssås på tempehn och stek en kort stund till.

Grilla: Trä tempeh på spett och pensla med jordnötssås. Grilla tills den får yta.

3. Lägg tempeh åt sidan och värm upp resten av jordnötssåsen.

4. Servera tempeh med t.ex. kokt ris, ångad pak choi och resten av jordnötssåsen. Njut!

 

Glöm inte att köpa hem:

Tempeh naturell