fbpx

Veganska tacos med pankopanerad tofu

4 portioner

Veganska tacos med krispig pankopanerad tofu – ett vinnande koncept! Tacos går ju att göra på så många sätt, och tofu är utmärkt att ha istället för färs! Så varför inte prova denna veganska tacos till den stundande tacofredagen? Denna asiatiska tacos är fylld med pankofriterad naturell tofu som marinerats i en god marinad. Det serveras i sin tur med avokado, surkål och gurka för att sedan toppas med färsk mynta. Ja, ni hör ju. Mums! Vi vågar nästan påstå att detta är den godaste tacosen som vi någonsin provat. Vi tror att du kommer att hålla med! 

Receptet på denna tofu tacos kommer från kokboken Dietistens val – vardagsmat som gör skillnad. Andra fantastiska recept går att hitta på deras hemsida!

Du behöver:

400g yipin tofu naturell
4 msk gochujangpasta
1 msk risvinäger
½ dl panko
1-2 st avokado
½ gurka
1 dl vegansk majonnäs
2 dl surkål
8 små tortillabröd
2 tsk japansk soja
2 msk rapsolja

Valfritt: 2 kvistar mynta

 

 

Så gör du:

1. Torka tofun med hushållspapper eller med en ren kökshandduk. Skär i kuber.

2. Blanda gochujangpasta, risvinäger och soja i en skål. Lägg tofun i marinaden och blanda.

3. Häll upp pankon på ett fat och vänd tofun i den. Hetta upp oljan i en panna och stek tofun krispig.

4. Blanda ner majonnäsen i skålen med resterna av marinaden. Dela avokado och gurka i mindre bitar.

5. Servera nystekt friterad tofu med avokado, gurka, surkål och gochujangmajonnäs i tortillabröd. Strö över myntablad om du vill. Nu är det äntligen dags att få njuta av dina veganska tacos!

 

Glöm inte att köpa hem:

EKO Naturell Tofu