fbpx

Wok med grönsaker, krispig tofu och sweet chili

4 portioner

Denna wok med grönsaker är riktigt enkel att göra och dessutom fantastiskt god med tofu som den riktiga stjärnan! Tofun smaksätts enkelt i en sweet chili-marinad och steks sedan härligt krispig och knaprig. Detta recept är lätt att följa och du kommer att ha middagen serverad för hela familjen på nolltid. Perfekt vardagsmat när du vill spendera lite tid i köket och är sugen på goda asiatiska smaker. På köpet är det dessutom klimatsmart och 100% växtbaserat! Behövs bara två portioner är det bara att halvera receptet.

Låt tofun stå sig en stund i sweet chili-marinaden för att ge den en djupare smak. Välj extra fast naturell tofu så drar den till sig smakerna ännu bättre än en vanlig fast naturell tofu. Den kan enkelt stekas krispig så den får det där perfekta tuggmotståndet.

230 g YiPin extra fast naturell tofu är en nyhet i vegokyldisken och kan hittas på och beställas in av ICA. Den är ännu fastare än vår 400 g naturell tofu och därför ännu mer lättlagad. Likt våra övriga produkter är också den svensktillverkad i Vallentuna utanför Stockholm, gjord på ekologiska sojabönor odlade inom EU.

Sugen på mer wok? Prova även vårt recept på wok med nudlar, krispig tofu och jordnötter.

Du behöver:

2 x 230 g YiPin tofu naturell
1 dl sweet chili sås
2 msk soja
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 gul paprika
4 morötter
2 dl sockerärtor

Tillbehör:
ris
chiliflakes

 

Så gör du:

1. Skiva tofun i 1 cm tjocka kuber. Blanda ihop sweet chilisås, soja, olja och en krossad vitlöksklyfta i en bunke. Vänd ner tofun och blanda runt. Låt marinera i kylen i ca 15 minuter.

2. Dela paprika och morötter i medelstora bitar. Hetta upp en wokpanna med lite olja och stek den marinerade tofun tills den får yta.

3. Tillsätt alla grönsaker i pannan och stek tills de mjuknat något. Smaka av med salt och peppar. 

4. Servera wok med grönsaker tillsammans med ris. Toppa med chiliflakes och njut!

 

Glöm inte att köpa hem:

230 G TOFU NATURELL (EXTRA FAST)