Wok med nudlar och friterad tofu
2 portioner
YiPin´s tofu friterad passar perfekt i såväl grytor, sallader som wok. Den är en höjdare på att dra till sig smaker – ju längre du låter den marineras, desto djupare smak. Gillar du när din tofu är riktigt krispig? Stek den ordentligt i matfett/olja så att den får en mörkt gyllenbrun yta. Mer krrrisp åt folket!
Du behöver:
200 g YiPin tofu friterad
2 tsk riven färsk ingefära
2 msk olja
2 msk vatten
2 msk soja
limejuice från ½ lime
1 röd chili
1 burk minimajs
½ broccolihuvud
½ röd paprika
2 port. valfria nudlar
½ dl cashewnötter
Så gör du:
1. Blanda ihop ingefära, olja, vatten, soja och limejuice i en bunke. Vänd ner den friterade tofun och låt vila i kylen.
2. Under tiden, dela alla grönsaker. Hetta upp en wokpanna med lite matfett. Stek den friterade tofun tills den får yta, tillsätt grönsakerna och fortsätt tills de mjuknat något.
3. Koka nudlar enligt beskrivning på förpackning, häll sedan av och
lägg i wokpannan. Smaka av med salt och peppar. Om woken känns torr, tillsätt lika många delar vatten som soja.
4. I en stekpanna, rosta cashewnötter tills de blivit lite mörka. Toppa din wok med nudlar med cashewnötter, koriander och lime. Glöm inte att njuta!
© YIPIN 2020. ALL RIGHTS RESERVED.